http://photo-copy-ann.blogspot.com |
Twee weken geleden nog barbeque en nu echt herstweer!
Tijd om de kachel aan te steken en wafels te bakken...Het is niet de bedoeling om van onze blog een kookblog te maken hoor - maar zo eens nu en dan een makkelijk receptje...
Op deze leuke kooksite lees je het recept. En nog veeeeeeel lekkere receptjes! Neem zeker een kijkje!
Het is niet moeilijk om een recept voor bewaarwafels te vinden. Maar de meeste wafels zijn na een halve dag al bijlange zo lekker niet meer. Ze verliezen een deel van hun luchtigheid en je hebt vooral een botersmaak in de mond, en da's niet zo aangenaam.
De truc om wafels lang luchtig te houden, is het gebruik van karnemelk. Je proeft de karnemelk helemaal niet, maar door zijn textuur worden de wafels een pak luchtiger.
De rietsuiker is ook een heel belangrijk element omdat deze een diepere smaak aan de wafeltjes geeft. Het vreemde aan deze wafeltjes is dat ze warm bijlange zo lekker niet zijn als koud. Maar geen paniek, ze zijn rap afgekoeld. Met dit recept had ik zeker een 25-tal wafeltjes. Ah ja, en je bewaart ze best in een luchtdichte doos (Tupperware of gelijkaardig).
Wat zwieren we erin?
250 g zachte boter (kamertemperatuur)
250 g rietsuiker
2 el vanillesuiker (of 2 pakjes)
3 eieren
240 ml karnemelk (zonder smaakjes!!!!)
500 g zelfrijzende bloem
snufje zout
Klop de boter met de rietsuiker en de vanillesuiker tot de suiker mooi opgenomen is (toch zeker 2-3 minuutjes). Roer er de eierdooiers onder en vervolgens de karnemelk. Roer tot je een egaal beslag hebt. Zeef en lepel er de bloem onder tot alle bloem is opgenomen.
Klop het eiwit stijf met een snufje zout. En spatel voorzichtig onder het deeg.
Veel plezier met het bakken!
Positief voor je portemonnee. Je wordt er blij van en je krijgt vast complimentjes van je huisgenootjes!
Tijd om de kachel aan te steken en wafels te bakken...Het is niet de bedoeling om van onze blog een kookblog te maken hoor - maar zo eens nu en dan een makkelijk receptje...
Op deze leuke kooksite lees je het recept. En nog veeeeeeel lekkere receptjes! Neem zeker een kijkje!
Het is niet moeilijk om een recept voor bewaarwafels te vinden. Maar de meeste wafels zijn na een halve dag al bijlange zo lekker niet meer. Ze verliezen een deel van hun luchtigheid en je hebt vooral een botersmaak in de mond, en da's niet zo aangenaam.
De truc om wafels lang luchtig te houden, is het gebruik van karnemelk. Je proeft de karnemelk helemaal niet, maar door zijn textuur worden de wafels een pak luchtiger.
De rietsuiker is ook een heel belangrijk element omdat deze een diepere smaak aan de wafeltjes geeft. Het vreemde aan deze wafeltjes is dat ze warm bijlange zo lekker niet zijn als koud. Maar geen paniek, ze zijn rap afgekoeld. Met dit recept had ik zeker een 25-tal wafeltjes. Ah ja, en je bewaart ze best in een luchtdichte doos (Tupperware of gelijkaardig).
Wat zwieren we erin?
250 g zachte boter (kamertemperatuur)
250 g rietsuiker
2 el vanillesuiker (of 2 pakjes)
3 eieren
240 ml karnemelk (zonder smaakjes!!!!)
500 g zelfrijzende bloem
snufje zout
Klop de boter met de rietsuiker en de vanillesuiker tot de suiker mooi opgenomen is (toch zeker 2-3 minuutjes). Roer er de eierdooiers onder en vervolgens de karnemelk. Roer tot je een egaal beslag hebt. Zeef en lepel er de bloem onder tot alle bloem is opgenomen.
Klop het eiwit stijf met een snufje zout. En spatel voorzichtig onder het deeg.
Veel plezier met het bakken!
Positief voor je portemonnee. Je wordt er blij van en je krijgt vast complimentjes van je huisgenootjes!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten